Συρροή Αφγανών στη μεθόριο με το Πακιστάν

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2002 16:18
A- A A+

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα ότι πολλές χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το Πακιστάν, ανατρέποντας την τάση της επιστροφής των προσφύγων στη χώρα τους που είχε διαπιστωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Τέσσερις ως πέντε χιλιάδες Αφγανοί βρίσκονται από χθες στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, κοντά στο μεθοριακό σταθμό Τσάμαν (δυτικό Πακιστάν), ανακοίνωσε η Αρμοστεία στο Ισλαμαμπάντ.

Η Αρμοστεία δεν εξηγεί προς το παρόν αυτή την ξαφνική μετακίνηση ανθρώπων, υπογραμμίζει πάντως ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρου για να δεχθεί τους πρόσφυγες αυτούς. Ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Αρωγή προς το Αφγανιστάν, Αιναρ Χόλτετ, δήλωσε πως ο σοβαρός υποσιτισμός σε συνδυασμό με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας απειλούν ανθρώπους στις βορειοδυτικές περιφέρειες του Αφγανιστάν.

Ο κ. Χόλτετ δήλωσε ότι η πλειονότητα αυτών που υποφέρουν από υποσιτισμό στη βορειοδυτική αφγανική επαρχία Μπαντγίς είναι παιδιά και ζήτησε να σταλούν τρόφιμα επειγόντως.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή