Συλλήψεις μελών της Αλ Κάϊντα από Αμερικανούς πεζοναύτες

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2002 10:17
A- A A+

Δύο ανώτατα στελέχη της Αλ Κάϊντα, κοντά σε ένα σύμπλεγμα σπηλαίων στο Ανατολικό Αφγανιστάν, συνέλαβαν Αμερικανοί πεζοναύτες, οι οποίοι συγκέντρωσαν πολύτιμα στοιχεία, τα οποία θα τους βοηθήσουν στην καταδίωξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του ηγέτη των Ταλιμπάν, μουλά Μωχάμεντ Ομάρ, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι Aμερικανοί στρατιώτες εντόπισαν 14 μαχητές της Αλ Κάϊντα στην περιοχή Χοστ και συνέλαβαν δύο από αυτούς. Ταυτοχρόνως, ανακάλυψαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλο εξοπλισμό της Αλ Κάϊντα. «Οι δύο συλληφθέντες ήταν ανώτατα στελέχη που ίσως κατέχουν τις πληροφορίες που ζητάμε για τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο πτέραρχος Ρίτσαρντ Μάγιερς. Τα υπόλοιπα 12 μέλη της Αλ Κάϊντα που συνελήφθησαν παραμένουν στα χέρια των αφγανικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι οι τρεις πρώην υπουργοί των Ταλιμπάν που παραδόθηκαν στο νέο αφγανικό καθεστώς και τους οποίους η Ουάσινγκτον θέλει να ανακρίνει, ίσως δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του μουλά Ομάρ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 364 μέλη των Ταλιμπάν και της Αλ Κάϊντα και οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να τους μεταφέρουν σύντομα άμεσα στην βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή