Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Βόρεια Κρήτη και έως το τέλος της ημέρας θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι, βορειο-ανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στο Αιγαίο θυελλώδεις και τοπικά στα νότια πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον επτά (-7) έως έξι βαθμούς, στα δυτικά από μείον έναν (-1) έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα από μείονο δύο (-2) έως ενννέα βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειο-ανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι τοπικά αυξημένες και τις πρωϊνές μόνον ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως οκτώ βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι και πρόσκαιρα σήμερα ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον τρεις (-3) έως έξι βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή