Κτίρια της Αλ Κάϊντα βομβάρδισαν Αμερικανοί στο Α. Αφγανιστάν

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2002 08:30
UPD:09:02
A- A A+

Αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα ένα συγκρότημα κτιρίων της οργάνωσης Αλ Κάϊντα στο Ανατολικό Αφγανιστάν ενώ και άλλες χερσαίες δυνάμεις του αμερικανικού στρατού μετακινήθηκαν προς την περιοχή αυτή, μετέδωσε το Αφγανικό Ισλαμικό Πρακτορείο (AIP) που εδρεύει στο Πακιστάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στο Ζαβάρ, 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Χοστ ενώ πολλά ελικόπτερα μετέφεραν περίπου 50 στρατιώτες στο ανατολικό Χοστ, αυξάνοντας τον αριθμό των Αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή στους 150.

«Αμερικανικά αεροσκάφη άρχισαν να βομβαρδίζουν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνέχισαν το πρωί της Πέμπτης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε.

Το Ζαβάρ, όπου πιστεύεται ότι προσπάθησαν να ανασυγκροτηθούν μετά τις στρατιωτικές ήττες τους τα μέλη της Αλ Κάϊντα, απέχει λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Πακιστάν. Εκεί, είχε εγκατασταθεί μια βάση των Μουτζαχεντίν που εμάχετο τους Σοβιετικούς κατά τη δεκαετία του '80. Τα τελευταία χρόνια πιστεύεται οτι η βάση χρησιμοποιήθηκε ως στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους οπαδούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή