Συνομιλία 15 λεπτών του Κ. Σημίτη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2002 19:44
UPD:20:28
A- A A+

Τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 15 λεπτών με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντικ Τσέϊνι είχε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σε αυτήν συζητήθηκαν το Κυπριακό και η πορεία του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων Κληρίδη, Ντενκτάς, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, για τα οποία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Σημίτη για τον ρόλο της Ελλάδας, η οποία συμβάλλει στη σταθεροποίηση της περιοχής, το θέμα της τρομοκρατίας και η συμμετοχή της Ελλάδας, στην προσπάθεια για την καταπολέμησή της σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2002 και του 2004, για τους οποίους ο κ. Τσέϊνι έκανε μία αναφορά και στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στο Salt Lake City, ενώ σε ό,τι αφορά την εσωτερική τρομοκρατία και το θέμα της «17 Νοέμβρη» ο κ. Τσέινι εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή να υπάρξουν αποτελέσματα από τη συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και να βρεθεί λύση στο θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο κ. Τσέϊνι δεν ήταν σε θέση να συναντήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό, επειδή βρίσκεται εκτός Ουάσινγκτον για λόγους ασφαλείας. Ανάλογη αναβολή είχε υπάρξει σε προγραμματισμένες συναντήσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου και με τους πρωθυπουργούς της Σουηδίας και της Τσεχίας, όπως και με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, λόρδο Ρόμπερτσον.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο κ. Τσέϊνι ζήτησε συγγώμη από τον κ. Σημίτη για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να τον συναντήσει, τονίζοντας ότι λόγοι ασφαλείας επέβαλαν την απουσία του από την Ουάσινγκτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή