Oλοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τζορτζ Μπους (2)

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2002 00:00
UPD:10:18

A- A A+

ΕΓΚΑΡΔΙΑ και φιλική χαρακτήρισε τη 45λεπτη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

«Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε το καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες, την ανάγκη συνεργασίας και την ανάγκη να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα έτσι, ώστε να προωθείται στην παγκόσμια κοινότητα η ειρήνη, η ανάπτυξη και η συνεργασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός μετά τη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρόβλημα της τρομοκρατίας και «την ανάγκη να καταπολεμηθεί δραστικά σε ολόκληρο τον κόσμο», όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ο ρόλος της Ελλάδας για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο Κυπριακό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε το κ. Σημίτη για τη συμπαράσταση της Ελλάδας στη δοκιμασία του αμερικανικού λαού μετά τα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ τόνισε ότι εκτιμά σε μεγάλο βαθμό τη συμβολή του Ελληνα πρωθυπουργού στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Επίσης, αναγνώρισε τη συμβολή της ελληνικής ηγεσίας στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο κ. Μπους δήλωσε ότι η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους είναι μία εξαιρετική στιγμή για τον αθλητισμό και ότι η χώρα μας θα «κάνει πολύ καλή δουλειά με τους Ολυμπιακούς».

Ο κ. Σημίτης από την πλευρά του χαρακτήρισε εξαιρετικά καλές τις σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο, και προσκάλεσε τον κ. Μπους στη χώρα μας για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Τέλος, παρουσίασε στον Αμερικανό πρόεδρο νομίσματα ευρώ και του δώρισε μπλούζα με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Σημίτης αυτή την ώρα συναντάται με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή