Σύννεφα πολέμου

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2002 19:35
UPD:19:41

A- A A+

Κάτοικοι του Κασμίρ ανοίγουν ορύγματα κατά μήκος της ζώνης ελέγχου στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν, καθώς κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο αρχηγός του ινδικού στρατού, στρατηγός Παντμαναμπάν, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του, που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν, είναι έτοιμες για πόλεμο και ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους εξτρεμιστές στο Πακιστάν που μάχονται την Ινδία.

Σύμφωνα, πάντως, με ινδική κυβερνητική πηγή, η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν γίνεται για «προληπτικούς και αμυντικούς» λόγους.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, θα απευθύνει διάγγελμα προς τον πακιστανικό λαό, στο οποίο αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα κατά της τρομοκρατίας.

«Θα είναι μια σημαντική ομιλία και ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ανυπομονεί να την ακούσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ τονίζοντας ότι «η Ινδία και το Πακιστάν έχουν κοινό εχθρό τους τρομοκράτες, όχι η μία χώρα την άλλη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή