Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2002 07:01
A- A A+

Τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά και νότια, κυρίως μετά το μεσημέρι, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ τις πρωϊνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, το βράδυ νοτιο-ανατολικοί μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειο-ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ αργότερα τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον οκτώ (-8) έως οκτώ βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον τέσσερις (-4) έως 13 και στα νησιά από πέντε έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Μετά το μεσημέρι οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιο-ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά βορειο-ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τέσσερις έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η ελαχίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και το πρωϊ είναι πιθανό να σημειωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι βορειο-ανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον τέσσερις (-4) έως έξι βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή