Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2002 07:01
UPD:09:04
A- A A+

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Μετά το μεσημέρι οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωϊνές κυρίως ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι, νοτιο-ανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον επτά (-7) έως οκτώ βαθμούς, στα δυτικά από έναν έως 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα από μείον έναν (-1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο, η ελαχίστη θερμοκρασία, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για αύριο Τετάρτη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ανατλικοί βορειο-ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη, προβλέπονται για αύριο Τρίτη στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από επτά έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η ελαχίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχής κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρωϊνές ώρες προβλέπονται σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως έξι βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή