Δημοσκόπηση: Κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών, αλλά με καγκελάριο Σρέντερ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2002 16:06
A- A A+

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στη Γερμανία φέρονται να προηγούνται των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενήργησε το ινστιτούτο Forsa.

Οι Χριστιανοδημοκράτες θα συγκέντρωναν ποσοστό 41% εάν οι εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, έχοντας προβάδισμα πέντε μονάδων από το SPD.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Woche, που θα δημοσιεύσει την δημοσκόπηση στο αυριανό της φύλλο, χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως το χειρότερο για το κόμμα του Σρέντερ από το τέλος του 1999.

Ομως, σε προσωπικό επίπεδο, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ εξακολουθεί να προηγείται στις προτιμήσεις των Γερμανών με ποσοστό 42% του Εντμουντ Στόϊμπερ, πρωθυπουργού του κρατιδίου της Βαυαρίας και προέδρου της Χριστιανικής Κοινωνικής Ενωσης(CSU), ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 37%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 1.502 ανθρώπων στο διάστημα απο τις 11 Ιανουαρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την επιλογή του πρωθυπουργού της Βαυαρίας ως υποψήφιου αντίπαλου του Σρέντερ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή