Στο μικροσκόπιο κοινοτικών οργάνων η Κρεαταγορά του Ρέντη

«Αλαλούμ» αρμοδιοτήτων
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2002 18:34
UPD:17/01/2002 19:15
A- A A+

Κανένας άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν υπάρχει για τα προϊόντα που διακινούνται στην πρωτεύουσα μέσω της Κεντρικής Κρεαταγοράς του Ρέντη, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ολοι οι προληπτικοί έλεγχοι από τις συναρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Γεωργίας και Υγείας πραγματοποιούνται κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστου Θεοδώρου, με αφορμή δημοσιεύματα για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε ελέγχους Κοινοτικών οργάνων στην Κρεαταγορά του Ρέντη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Χριστίνα Παπανικολάου, από τους 50 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Κρεαταγορά του Ρέντη από τις αρχές καλοκαιριού έως το τέλος του έτους, προέκυψαν 14 παραβάσεις, οι οποίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ερωτηθείς για το θέμα, δήλωσε ότι οι κοινοτικοί έλεγχοι επεσήμαναν κάποια λειτουργικά προβλήματα στην Κρεαταγορά του Ρέντη, και όχι παραβάσεις όρων υγιεινής και ασφάλειας.

Οπως επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Γεωργίας και Ανάπτυξης, με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης από ομάδα κοινοτικών εμπειρογνωμόνων του Γραφείου Κτηνιατρικής του Δουβλίνου, θα παραδοθεί η σχετική έκθεση στις ελληνικές αρχές, οι οποίες και θα απαντήσουν γραπτά.

Το θέμα των ελέγχων από εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. ξανάφερε στην επιφάνεια ζητήματα επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων από διάφορα υπουργεία, καθώς και την έλλειψη ενός συντονιστικού οργάνου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην κοινή ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι για την τήρηση των υγειονομικών προδιαγραφών, αρμόδια είναι η αστυκτηνιατρική υπηρεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που τώρα οι υπάλληλοι της έχουν αποσπασθεί στον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή