Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειο-ανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον έναν (-1) έως οκτώ βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τρεις έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από επτά έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές προβλέπονται για αύριο Παρασκευή, σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Από το απόγευμα πάντως, και από τα δυτικά θα αρχίσει η βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε βορειο-δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιο-ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τρεις έως οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή