Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2002 07:01
UPD:14:52
A- A A+

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλαδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από τις βραδυνές ώρες σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Το πρωϊ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πρόσκαιρα πολύ ισχυροί που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε βορειο-δυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μηδέν έως οκτώ βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από έξι έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από εννέα έως 15 βαθμούς Κελσίου.

To Σάβββατο, νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργότερα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα, βαθμιαία όμως το απόγευμα από τα δυτικά θα αρχίσει σχετική βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειο-δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα για την Αττική, ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανή καταιγίδα, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τέσσερις έως οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή