Μαθήματα κομψότητας

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2002 18:00
UPD:19:13

A- A A+

Ο νέος ηγέτης του Αφγανιστάν, ο Χαμίντ Καρζάι φαίνεται να διασκεδάζει με τον τίτλο που του αποδόθηκε ως εξαιρετικά κομψού, ελπίζει όμως να μπορέσει να κερδίσει και κάποιο άλλο τίτλο για ουσιαστικό πολιτικό έργο.

Ο χαμηλών τόνων Αφγανός ηγέτης από την φυλή των Παστούν αναγνωρίζεται πλέον εύκολα από την πράσινη και μωβ παραδοσιακή ουζμπέκικη ενδυμασία που φορά συνήθως, καθώς και από το γιλέκο απο δέρμα προβάτου που φορά απο πάνω.

«Εχουμε ήδη επιτύχει πολλά, ελπίζουμε να επιτύχουμε περισσότερα», δήλωσε ο 44χρονος Καρζάι κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τις προσωπικότητες που μετέχουν στη διήμερη σύνοδο των δωρητών για το Αφγανιστάν στο Τόκιο.

«Εκείνο που με εξέπληξε ευχάριστα είναι το γεγονός ότι το παραδοσιακό μου "σαπάν" αποτελεί πλέον μόδα. Πιστεύω ότι αυτό συνέβη μετά από μια σχετική ανακοίνωση του οίκου Gucci. Ας κάνουμε όμως κάτι ακόμα για τη χώρα μου», δήλωσε χαμογελώντας ο Καρζάι.

Ο επικεφαλής της προσωρινής αφγανικής κυβέρνησης, εμμένοντας στην ανάγκη της χώρας του να συντάξει προϋπολογισμό το συντομότερο δυνατόν, επανέλαβε ότι το Αφγανιστάν δεν έχει ούτε τους πόρους να πληρώσει τους 250.000 δημοσίους υπαλλήλους της.

Εκτίμησε ότι οι δαπάνες για το τρέχον οικονομικό έτος ανέρχονται σε περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει γενναιοδωρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή