Ο Κ. Σημίτης για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 07:08
UPD:07:59

A- A A+

«Οι απόψεις του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Ζαφειρόπουλου, για το σχέδιο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, δεν συνέπιπταν με τις δικές μου, ούτε με αυτές του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε χθες από τη Σόφια όπου βρισκόταν για μονοήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης, παρουσίασε σχέδιο το οποίο προβλέπει πιστώσεις 550 εκατ. ευρώ για την πενταετία 2002-2006. Ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας θα υποστηρίξει το αίτημα της Βουλγαρίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αναφερόμενος στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις μετά και τις τελευταίες προκλήσεις της Αγκυρας, ο κ. Σημίτης προανήγγειλε συνέχιση των πρωτοβουλιών της Αθήνας για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο Ελσίνκι και σημείωσε ότι αυτός είναι ο τρόπος για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Για προσπάθεια της Αγκυρας να προκαλέσει τεχνητή ένταση, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος επισκέφθηκε μονάδες στη Λήμνο και τη Σκύρο. Χθες, 18 τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και στη Ρόδο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής δήλωσε, ότι, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών ομολόγησαν εμμέσως ότι διεξάγεται μυστικός διάλογος με την Τουρκία.

«Τα περί μυστικής διπλωματίας, ας τα αναζητήσει ο κ. Καραμανλής στις εποχές που κυβερνούσε η παράταξή του», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή