Ειρήνη υμίν...

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 18:31
UPD:19:17

A- A A+

Αντιπροσωπείες δώδεκα θρησκειών από ολόκληρο τον κόσμο θα συμμετάσχουν αύριο στην «Ημέρα προσευχής για την ειρήνη» στην Ασίζη, που διοργανώνει ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ.

«Δεν πρέπει να σκοτώνονται άνθρωποι στο όνομα του Θεού» είναι η κεντρική ιδέα της παράκλησης, που συμπίπτει με μια κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Ο Πάπας και οι λοιποί θρησκευτικοί ηγέτες θα καταδικάσουν τους «ιερούς» πολέμους.

Η πομπή των 300 συνολικά ατόμων θα κατευθυνθεί στην πλατεία έξω από την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, του «φτωχούλη του Θεού», όπου οι θρησκευτικοί ηγέτες θα απευθύνουν μηνύματα.

Μετά την τελετή αυτή κάθε θρησκευτική αντιπροσωπεία θα προσευχηθεί χωριστά σε διάφορους χώρους του μοναστηριού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας συγκαλεί στην Ασίζη τους θρησκευτικούς ηγέτες του πλανήτη μας να προσευχηθούν για την ειρήνη. Συνέβη στο παρελθόν το 1986 και το 1993.

Από την πλευρά των Ορθοδόξων, το «παρών» θα δώσει αντιπροσωπεία του πατριαρχείου της Μόσχας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ενώ παρότι η Αγία Εδρα έτρεφε ορισμένες ελπίδες, θα απουσιάσει η ελληνική εκκλησία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή