Εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 07:11
UPD:07:27
A- A A+

Νέα εσωκομματική ένταση έχει πυροδοτήσει στο ΠΑΣΟΚ η πρόταση Τσουκάτου και άλλων 44 βουλευτών του κόμματος, για το ασφαλιστικό. «Η λύση, πρέπει να εδράζεται στις αποφάσεις του συνεδρίου. Οσοι βιάζονται δεν εξυπηρετούν την προσπάθεια αποτελεσματικής επίλυσης του θέματος», τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και επεσήμανε ότι πρέπει να αντιπαλέψουμε την εσωστρέφεια.

«Αποτελεί δέσμευση του κόμματος η κατοχύρωση ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία των 45 βουλευτών μπορεί να δώσει λαβή για παρεξηγήσεις, συγχύσεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

«Εχουμε την πολυτέλεια να είμαστε δημοκρατικό κόμμα και να συζητούμε μεταξύ μας, έχουμε όμως την υποχρέωση και την ευθύνη να επιλύουμε τα σημαντικά προβλήματα των πολιτών», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

«Κανείς δεν ασχολήθηκε με την ουσία της πρότασης. Η κίνηση αυτή είναι σε άκρως αντίθετη κατεύθυνση με την εσωστρέφεια», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61, o Θόδωρος Τσουκάτος, συμπληρώνοντας πως μόνο εάν η κυβέρνηση δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα το ΠΑΣΟΚ θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Πάντως, η πρόταση για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, απερρίφθη.

«Δεν χρειάζονται σπασμωδικές κινήσεις γιατί δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας.

Για εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ έκανε τέλος λόγο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή