Στα Σκόπια ο υπεύθυνος της Ε.Ε. για θέματα ασφαλείας, Χαβιέ Σολάνα

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 08:15
UPD:08:17
A- A A+

Στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ έφθασε αργά χθες το βράδυ ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα ασφαλείας Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος θα συμμετάσχει στο νέο γύρο συνομιλιών μα τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι επίσημες επαφές του Ευρωπαίου αξιωματούχου με την πολιτική ηγεσία στα Σκόπια έχουν προγραμματισθεί για σήμερα το πρωϊ. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Σολάνα θα εκτιμήσει την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων στην Οχρίδα και θα πιέσει για νέο γύρο αμνήστευσης μελών του UCK, ο οποίος επισήμως έχει διαλυθεί. Μετά τις συνομιλίες που θα έχει στα Σκόπια, ο Χαβιέ Σολάνα θα επισκεφθεί την Πρίστινα, όπου αναμένεται ότι θα ασκήσει πιέσεις για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων που εξέλεξαν αντιπροσώπους στο νέο τοπικό κοινοβούλιο. Στη συνέχεια έχει προγραμματισθεί μετάβασή του στο Βελιγράδι, όπου θα έχει επαφές σχετικά με τις σχέσεις της Σερβίας με το Μαυροβούνιο.

Σημειώνεται ότι εξ αιτίας τεχνικών προβλημάτων στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο κ. Σολάνα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή