Διαφορετικές εκτιμήσεις πρώην και νυν προέδρου ΟΣΕ για τον προαστιακό

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002 21:52
UPD:21:56
A- A A+

Διαφορετικές απόψεις εξέφρασαν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις δυνατότητες έγκαιρης κατασκευής του προαστιακού σιδηροδρόμου ο νυν πρόεδρος του ΟΣΕ Α. Λαμπρινόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Ν. Γρατσίας.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ Α. Λαμπρινόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι το κομμάτι του έργου Αθήνα - αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο έως το 2004 και ότι ήδη έχει ανατεθεί η σχετική εργολαβία.

Αντίθετα ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Ν. Γρατσίας (1997-2000) εξέφρασε επιφυλάξεις για την έγκαιρη κατασκευή του προαστιακού μέχρι το 2004 και υποστήριξε ότι «το έργο πήγε ένα χρόνο πίσω εξαιτίας της λανθασμένης παρέμβασης του νυν υπουργού Μεταφορών Χρίστου Βερελή, ο οποίος όρισε ως υπεύθυνο του προαστιακού τον γενικό διευθυντή προγραμματισμού του ΟΣΕ, προκαλώντας εσωτερικό πρόβλημα στον Οργανισμό».

Τη συζήτηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τοποθέτηση και του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή, προκάλεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «αντί να επίκειται η ολοκλήρωση του έργου να μην έχει καν γίνει η δημοπράτησή του, έτσι ώστε παρά τις δεσμεύσεις της χώρας προς την ΔΟΕ ο προαστιακός να μην λειτουργήσει το 2004».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή