Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 07:16
UPD:07:27
A- A A+

ΟΜΟΦΩΝΗ υπήρξε από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, η καταδίκη της άθλιας επίθεσης που δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος από τον τηλεοπτικό σταθμό Extra, ιδιοκτησίας του Γιώργου Κουρή. Σε ρεπορτάζ του σταθμού έγινε προσπάθεια εμπλοκής του κ. Στεφανόπουλου στην υπόθεση παράνομου τζόγου στην Πάτρα, με αφορμή την ενοικίαση ακινήτου σε εταιρεία που εκμεταλλεύεται αίθουσες ψυχαγωγίας.

«Μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι το όνομά μου ανεμείχθη στο θέμα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα μπορούσε να μου αποδοθεί οποιαδήποτε σχέση με δραστηριότητες αντίθετες με τον νόμο και την ηθική», τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι παράδειγμα ήθους, ενώ όσοι του επιτίθενται είναι παράδειγμα αθλιότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προσθέτοντας ότι ο στόχος τους να αποσταθεροποιήσουν τους θεσμούς δεν θα θα επιτύχει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, έκανε λόγο για άθλια δημοσιογραφική πρακτική, που συναντά την καθολική καταδίκη και αποστροφή όλου του λαού και του πολιτικού κόσμου. «Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα σπίλωσης του προσώπου του προέδρου, ενός πολιτικού, ο οποίος στη μακρόχρονη και διάφανη διαδρομή του, έχει αναδείξει ένα πρότυπο ήθους και εντιμότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε : «Εκφράζουμε τον βαθύ σεβασμό και την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο, επιτέλους υπάρχουν όρια».

«Αήθης η επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, το ήθος και η ακεραιότητα του οποίου αναγνωρίζεται απόλυτα», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι πραγματικός στόχος των κέντρων διαπλοκής είναι η δημοκρατική ομαλότητα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μετέφερε τη συμπαράσταση όλων των βουλευτών, διαβεβαιώνοντας ότι τα αισθήματα του Σώματος παραμένουν αναλλοίωτα, όπως την πρώτη ημέρα της εκλογής του. «Η ακεραιότητα και το ήθος του προέδρου της Δημοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητα», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, και συμπλήρωσε : « Κάθε απόπειρα σπίλωσης του προέδρου καταδικάζεται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ, και πιστεύω από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η αθλιότητα έχει τα όριά της. Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει τον βαθύ σεβασμό του στο πρόσωπο του προέδρου, δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν την υπονόμευσή του. Κάθε αήθης επίθεση στο πρόσωπό του, είναι πράξη εις βάρος της Δημοκρατίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Στεφανόπουλο, ενώ το ΚΚΕ θα εκδόσει σήμερα ανακοίνωση για το θέμα. «Ο κ. Στεφανόπουλος έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση και την εκτίμηση του ελληνικού λαού, η εικόνα και η πολιτεία του δεν μπορούν να θιγούν από κανέναν», τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τον τρόπο με τον οποίο επιτελεί και διαφυλάσσει τα καθήκοντά του. «Καταδικάζω αυτήν την επίθεση κατά του προέδρου, ο οποίος είναι γνωστός για το ήθος και τη συνεπή τήρηση κανόνων και αξιών», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) με ανακοίνωσή της κάνει λόγο μεταξύ άλλων, για επίθεση κατά των θεσμών και επισημαίνει ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα επιτρέψει να παράγονται και να ανακυκλώνονται ύποποτα σενάρια σε βάρος της Δημοκρατίας, τα οποία πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή