Συνάντηση Κ. Λαλιώτη με τη συντονιστική επιτροπή αγροτών

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 18:42
UPD:19:15
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ έχει άρρηκτους δεσμούς με τους αγρότες δήλωσε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Κώστας Λαλιώτης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτών.

Ο κ. Λαλιώτης χαρακτήρισε ουσιαστικό και αξιόπιστο το διάλογο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να οδηγήσει σε θετικές λύσεις που θα δίνουν προοπτική και θα προστατεύουν το εισόδημα των αγροτών. «Μπορούμε να βρούμε κοινό πλαίσιο αναφοράς, να προτάσσουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του για τον αποκλεισμό των εθνικών οδών χαρακτηρίζοντάς τον «ακραία μορφή αγώνα που αναστατώνει την ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Γιάννης Πατάκης δήλωσε ότι ο κ. Λαλιώτης αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική αγροτική οικονομία, προσπάθησε να δώσει απαντήσεις αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα διαλόγου. Ο κ. Πατάκης ζήτησε αλλαγή της αγροτικής πολιτικής υπονοώντας ότι ο διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με το υπουργείο Γεωργίας και τόνισε ότι η ποσότητα του βαμβακιού που έχει συγκεντρωθεί και τιμολογηθεί στα εκκοκκιστήρια ξεπερνάει τους 1.095 χιλιάδες τόνους.

«Ο κ. Λαλιώτης είχε την εντύπωση ότι μιλούσε σε στελέχη του αγροτικού ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως βρισκόμαστε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε. Ο αγώνας συνεχίζεται», δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Κοκκινούλης, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτών.

«Ο κ. Κοκκινούλης είναι είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και η δήλωσή του έχει κομματική σκοπιμότητα», απάντησε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη για την εξέλιξη και την πορεία των κινητοποιήσεων συνάντηση της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτών με τον υπουργό Γεωργίας, Γιώργο Δρυ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή