Κ. Σημίτης: Η δημοκρατία δεν ποδηγετείται από κανένα ατομικό συμφέρον

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2002 21:10
UPD:21:39
A- A A+

«Η δημοκρατία δεν ποδηγετείται από κανένα ατομικό συμφέρον», δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

«Δίνουμε μάχη για την ελεύθερη πληροφόρηση και στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί, θα κατοχυρώνεται η διαφάνεια», τόνισε ο κ. Σημίτης, επισημαίνοντας ότι εντός της εβδομάδας στην συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του ασυμβίβαστου του ιδιοκτήτη μέσου ενημέρωσης που διατηρεί οικονομικές σχέσεις με το δημόσιο.

Ο πρωθυπουργος διευκρίνισε ότι θα εξεταστούν επίσης οι αρχές δεοντολογίας για τις ενημερωτικές εκπομπές, καθως επίσης και το θέμα της ενημέρωσης σε σχέση με τις μετρήσεις της τηλεθέασης. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι θα ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο με τη χορήγηση των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

Χαρακτηρίζοντας αήθη την επίθεση σε βάρος του κ. Στεφανόπουλου, σε συνδυασμό με τις προαναγγελίες πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν ξεπερνιούνται τα όρια ευθύνης και ελευθερίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή