Στη Θεσσαλονίκη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών

Ακαρπη η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2002 07:10
UPD:07:16
A- A A+

Καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, η πανελλαδική σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών που θα γίνει στις 5 η ώρα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών με τον υπουργό Γεωργίας, δεν είχε αποτέλεσμα. Οπως δήλωσαν οι αγρότες κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιώργο Δρυ, δεν προστέθηκε κανένα νέο στοιχείο, ούτε δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους. Από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι υπήρξε ένας έντονος, αλλά ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος, ενώ σημείωσε ότι συμφωνήθηκε πως η ποσότητα του βάμβακος που θα επιδοτηθεί, είναι αυτή που προκύπτει από το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία μετά από αίτημα των αγροτών έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, οι παραγωγοί προχώρησαν στον αποκλεισμό των δρόμων για μία ώρα σε Τέμπη, Μάλγαρα, Κερδίλια και Χαλάστρα. Στα Γρεβενά οι αγρότες, ανακοίνωσαν χθες ότι αναστέλουν τα μπλόκα τους στην Εγνατία Οδό, αλλά ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες κινητοποιήσεις στις 3 Μαρτίου.

«Είναι λυπηρό ότι η κυβέρνηση δεν ανέλαβε τις ευθύνες της απογοητεύοντας και πάλι τους αγρότες», δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα γεωργίας της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μπασιάκος. «Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση προσπάθησε για άλλη μια φορά να παραπλανήσει τους αγρότες», τονίζει ο Συνασπισμός, για «αδιέξοδη, μακροχρόνια, αντιαγροτική πολιτική», κάνει λόγο το ΔΗΚΚΙ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή