«Η δημοκρατία στους εργασιακούς χώρους»

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2002 18:35
A- A A+

Νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει τους εργαζομένους στις ελαστικές μορφές απασχόλησης ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που οργάνωσε η ΟΤΟΕ με θέμα «Η δημοκρατία στους εργασιακούς χώρους».

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς έκανε λόγο για πολλά παραδείγματα αυθαιρεσίας των εργοδοτών που φθάνουν ακόμα και στην απαγόρευση διακίνησης των ανακοινώσεων της ΟΤΟΕ σε ιδιωτικές τράπεζες (Αlpha Bank).

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΟΤΟΕ Αλέκος Καλύβης σημείωσε ότι κρούσματα αντιδημοκρατικής αυθαιρεσίας μέσα στα συνδικάτα έχουν γίνει πυκνά και όχι μόνο στον ιδιωτικό χώρο, αναφέροντας το παράδειγμα της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου πρόσφατα καθαιρέθηκε απο την Εκτελεστική της Επιτροπή ο συνδικαλιστής Σταύρος Φασάκης επειδή αποκάλυψε επιλεκτικό τρόπο αμοιβών στελεχών του Οργανισμού.

Εντύπωση προκάλεσε η θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου που πρότεινε δημοψήφισμα για να αποφανθούν οι εργαζόμενοι για το ενδεχόμενο και τα αποτελέσματα του διαλόγου για το ασφαλιστικό. Πάντως ο κ. Παπασπύρος διευκρίνησε οτι η θέση αυτή αποτελεί προσωπικό προβληματισμό και όχι επίσημη πρόταση της ΑΔΕΔΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή