Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2002 07:01
UPD:09:17
A- A A+

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα στη Βορειο-Δυτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ανατολικά και νότια ενώ στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειο-δυτικοί στρεφόμενοι σε βόρειους βορειο-δυτικούς ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις με εξασθένηση το βράδυ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από έναν έως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα από τέσσερις έως 13 και στα νησιά του Αιγαίου από οκτώ έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-δυτικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα νοτιο-ανατολικά τις πρωϊνές ώρες θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημές με πιθανότητα σποραδικών βροχών προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειο-δυτικοί στρεφόμενοι σε βόρειους βορειο-δυτικούς μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έξι έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται αρχικά για τη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής νωρίς το πρωϊ, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανόν θυελλώδεις με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τρεις έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή