Ειδική ετικέτα θα συνοδεύει το κρέας από το σφαγείο ως τη λιανική πώληση, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης.
Στην ετικέτα θα αναγράφονται ο κωδικός του ζώου, η χώρα καταγωγής, ο κωδικός του σφαγείου, ο αριθμός σφαγής, η ημερομηνία σφαγής και ταξινόμησης του ζώου.
Συμπληρωματικά, στην απόφαση προβλέπονται και τα εξής:
- Στο κρέας που προέρχεται από ζώα που έχουν γεννηθεί, εκτραφεί και σφαχτεί στην Ελλάδα, η ετικέτα θα φέρει πλαίσιο 10 χιλ. πάχους χρώματος μπλε.
- Για τα εισαγόμενα κρέατα (κοινοτικής προέλευσης ή τρίτων χωρών) οι σχετικές πληροφορίες θα μεταφράζονται στα ελληνικά σε δεύτερη ετικέτα.
- Για τον κιμά θα αναγράφεται στην ετικέτα, επιπλέον η χώρα παρασκευής (κοπής) και η ημερομηνία παρασκευής του κιμά.
- Για το τεμαχισμένο κρέας, θα αναγράφεται επιπλέον η χώρα τεμαχισμού και ο αριθμός έγκρισης της μονάδας τεμαχισμού.
- Για την καταβολή στους κτηνοτρόφους του πριμ σφαγής, ύψους 27.260 δρχ. ανά βοοειδές, η σφαγή του βοδινού θα πρέπει να γίνεται μόνον σε σφαγεία με κωδικό έγκρισης.