Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2002 07:01
A- A A+

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις πρωϊνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιο-δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια πελάγη τοπικά ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από έναν έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τέσσερις έως 21 βαθμούς και στα νησιά από επτά έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγάιου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από το απόγευμα και είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα στα πεδινά της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και πιθανόν στο Αιγαίο θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιο-δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με την ορατότητα το πρωϊ να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τέσσερις έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή