Στη Νότιο Κορέα φθάνει σήμερα ο Τζωρτζ Μπους

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2002 09:26
UPD:12:28

A- A A+

Στη Νότιο Κορέα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη βορειο-ανατολική Ασία, μεταβαίνει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω των αντιαμερικανικών διαδηλώσεων. Οπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μπους αναχώρησε στις 7:25' από το Τόκυο μετά την ομιλία του στο ιαπωνικό κοινοβούλιο για τη στρατηγική σημασία του Ειρηνικού στην αμερικανική εξωτερική πολιτική. Επίσης, συναντήθηκε με τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Ακιχίτο στο παλάτι.

Το αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να φθάσει στη Σεούλ στις 9:30' ώρα Ελλάδας, όπουο θα τον υποδεχθεί ο Νοτιο-Κορεάτης ομόλογός του Κίμ Ντάε Τζουνγκ. Η επίσκεψη Μπους στην Νότια Κορέα γίνεται σε κλίμα έντασης μετά τις συνεχείς αντιαμερικανικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του προέδρου Μπους περί συμμετοχής της Βόρειας Κορέας στον λεγόμενο «άξονα του κακού». Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 17.000 αστυνομικούς για την προστασία του αμερικανού προέδρου.

Κατά την παραμονή του στην Νότια Κορέα ο Μπους θα επισκεφτεί το παρατηρητήριο στο όρος Ντόρα, που βρίσκεται στην αποστρατικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, περιοχή, την οποία χαρακτήρισε ως ένα «από τα πιό επικίνδυνα σημεία του πλανήτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή