Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, που γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, βορειο-δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από πέντε έως 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από επτά έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη αρχικά, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές, αλλά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία στα δυτικά θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά την διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Νεφώσεις με παροδική βροχή προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανή παροδική καταιγίδα προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως μέτριοι που γρήγορα θα στραφούν σε βορειο-δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έξι έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή