Tηλέτυπος: Μέρισμα 58 δρχ. - Eν αναμονή για stock options

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2002 16:22
A- A A+

Σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Τηλέτυπος (Mega) για τη χρήση του 2001, όπως τονίστηκε στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Τηλέτυπος ανήλθε στα 42,5 δισ. δρχ., ενώ τα κέρδη προ φόρων της διαμορφώθηκαν στα 4,015 δισ. δρχ. Η εισηγμένη θα διανείμει μέρισμα 58 δρχ. (17 λεπτά) ανά μετοχή για την παρελθούσα χρήση.

Αναφορικά με την εξέλιξη των αποτελεσμάτων στην τρέχουσα χρήση, η διοίκηση προσδοκά ότι θα διατηρηθεί και το 2002 η υψηλή κερδφορία. Σημαντικά αναμένονται να είναι τα έσοδα από το νέο τηλεοπτικό παιχνίδι Bar, τα έξοδα του οποίου ανέρχονται στο ποσό των 1,3 δισ. δρχ. αλλά πεποίθηση των στελεχών της Τηλέτυπος είναι ότι θα υπάρξει απόσβεση.

Στασιμότητα, πάντως, παρατηρείται στο μέτωπο της ψηφιακής τηλεόρασης και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις με την Multichoice και την πώληση του μεριδίου που διατηρεί η Τηλέτυπος σε αυτήν. Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Τσίγκας, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα, ενώ η διοίκηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποχωρήσει από το πεδίο της ψηφιακής τηλεόρασης. Μάλιστα ο κ. Τσίγκας εκτίμησε ότι η ψηφιακή τηλεόραση μελλοντικά ίσως καταστεί ανταγωνιστική της παραδοσιακής.

Οσον αφορά το κυρίως θέμα της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης, της διάθεσης μετοχών στο προσωπικό της εταιρείας με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option), παραπέμθηκε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας το καλοκαίρι.

Αιτία αποτέλεσε εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου, στις 28 Ιανουαρίου, η οποία αναιρεί προηγούμενες αποφάσεις, καθώς πλέον φορολογούνται τα stock options.

Προτεινόμενα για εσάς