Εντονα αντέδρασε μετά τη δίωξη ο πρόεδρος της Ιντρακόμ Σ. Κόκκαλης

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2002 07:13
UPD:07:24
A- A A+

«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» στην οικονομία και στο Χρηματιστήριο διακρίνονται μετά την άσκηση δίωξης κατά του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Εντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Iντρακόμ, ο οποίος στη δήλωσή του κάνει λόγο για εντεταλμένο πόλεμο εναντίον του, προσθέτει ότι θίγεται ως άνθρωπος και ως Ελληνας πολίτης και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει κατά οιουδήποτε ευθύνεται για τη σπίλωσή του. «Κανείς δεν είναι ευτυχισμένος όταν προκαλούνται προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι ουδείς είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γνωρίζει ότι η δικαιοσύνη δεν χρειάζεται προστάτες και πολύ περισσότερο υποβολείς», επεσήμανε ο Κώστας Λαλιώτης προσθέτοντας : «Να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοια θέματα. Η άσκηση δεν σημαίνει καταδίκη». «Αυτή η δίωξη εναντίον ενός πολύ σημαντικού Ελληνα επιχειρηματία, δεν θα βελτιώσει το οικονομικό κλίμα», σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Για «ξαναζεσταμένο τραχανά», μίλησε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος και παρέπεμψε στα μηδενικά αποτελέσματα των ερευνών, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της δίωξης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Καμμένος, βάσει των λεγομένων του οποίου βασίστηκε η δίωξη, ευχαρίστησε δημοσίως τον Κώστα Καραμανλή, για την ολόθερμη, όπως ανέφερε, στήριξη που του παρείχε στην υπόθεση.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να επιτελέσει το έργο της», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι δεν έχει δει τα στοιχεία της δίωξης, παρατήρησε ωστόσο ότι από την εμπειρία της όλα αυτά τα χρόνια, μπορούμε να πούμε πως αυτή η ιστορία σχετίζεται οπωσδήποτε με έναν αδυσώπητο πόλεμο οικονομικών συμφερόντων, ανάμεσα σε αντιπαρατιθέμενους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ανάγκη να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη, επεσήμανε ο Συνασπισμός. «Η πολιτική κρίση κλιμακώνεται, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα η γενικότερη ανασφάλεια να μεταφέρεται και στον χώρο της οικονομίας, με ιδιαίτερα επικίνδυνες επιπτώσεις για τη λειτουργία της», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και προσθέτει : «Η ευθύνη βαραίνει τα πολιτικά κόμματα, που μετέφεραν τον εμφύλιό τους στον επιχειρηματικό κόσμο, και απροκάλυπτα ασκούν πιέσεις είτε με τη μορφή απειλών είτε εκβιασμών, επί της δικαιοσύνης και των λειτουργών της».

«Η δικαιοσύνη, δεν χρειάζεται αβανταδόρους», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, o επικεφαλής της Ανανεωτικής Εκσυγχρονιστικής Κίνησης, Νίκος Μπίστης και καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία προσπάθεια πολιτικής οικειοποίησης της εξέλιξης.

Αιχμές για οργανωμένο σχέδιο ρευστοποίησης μετοχών της Ιντρακόμ την Τρίτη και Τετάρτη, άφησε ο διευθυντής επενδύσεων της Ωμέγα Χρηματιστηριακής, Δημήτρης Τζάνας. Μιλώντας στον σταθμό, τόνισε, ότι προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η ταχύτητα των ρευστοποιήσεων και η οργανωμένη εμφάνισή τους, ως απόρροια έντονης φημολογίας που είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή