Ο ΣΕΒ για το κλίμα που διαμορφώνεται μετά τη δίωξη του Σ. Κόκκαλη

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2002 07:16
UPD:07:25
A- A A+

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί στην οικονομία, έστειλε η ηγεσία του ΣΕΒ, που επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις της Ιντρακόμ στην Παιανία. «Η χώρα μας δεν θέλει να βοηθήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα με τον τρόπο που θα έπρεπε», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η αγορά πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει έξω από πολιτικές παρεμβάσεις. Εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες, τη λειτουργία και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας, δήλωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου, Λευτέρης Αντωνακόπουλος.

Οι δύο πρόεδροι είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιντρακόμ Σωκράτη Κόκκαλη, και συμμετείχαν στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Athens Information Technology (AIT), του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου που έχει ιδρύσει η εταιρεία και του οποίου είναι μέλη. «Πρόκειται για μεγάλη συνεισφορά στον τόπο», τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος, ενώ ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε τις μεγάλες επενδύσεις της Ιντρακόμ στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, χαρακτήρισε προσβλητικές για τη δικαιοσύνη τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πάνου Καμμένου, ότι ο Κώστας Καραμανλής τον στήριξε στην υπόθεση της δίωξης κατά του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο κ. Πρωτόπαπας, υπογράμμισε επίσης, ότι δεν μπορεί να ενοχοποιούνται εταιρείες, πριν η δικαιοσύνη ολοκληρώσει το έργο της.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για το κλίμα των τελευταίων ημερών. «Τον τελευταίο καιρό είμαστε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας που επιχειρεί να διαμορφώσει ένα ομιχλώδες τοπίο, γύρω από την πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και έκανε λόγο για «παραμορφωτικούς φακούς» και «στρεβλωμένες εικόνες», που συχνά έχουν την πηγή τους σε προφανείς σκοπιμότητες. Για ανταγωνισμούς οικονομικών συμφερόντων και στο πεδίο της πολιτικής, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας και πρόσθεσε : «Κάποιοι, προσπαθούν εξ συστήματος να κατασκευάσουν εξελίξεις και ενόχους. Οποιος έχει στοιχεία δεν πρέπει να γυρίζει δεξιά και αριστερά και να απειλεί, αλλά να τα καταθέτει στον εισαγγελέα. Δεν μπορούμε να δημιουργούμε ενόχους για το θηριοτροφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Να εφαρμοστεί το θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου, που επειδή ακριβώς δεν εφαρμόζεται, γιγαντώνεται η διαπλοκή, σημείωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή