Σε επιφυλακή οι ινδικές δυνάμεις στα σύνορα με το Πακιστάν

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2002 09:54
A- A A+

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι δυνάμεις της στα σύνορα με το Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η Ινδία, έως ότου πεισθεί ότι ο αντίπαλός της έχει σταματήσει να υποστηρίζει επιθέσεις εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων, εναντίον ινδικών στόχων. Οπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, συνοψίζοντας την κυβερνητική πολιτική κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο πρόεδρος Κ.Ρ. Ναραγιανάν δήλωσε, ότι η Ινδία δεν θα επαναλάβει τις συνομιλίες με το Πακιστάν μέχρι να αποδειχθεί ότι έχουν γίνει «ουσιαστικά βήματα» για να σταματήσει η υποστήριξη εξτρεμιστών, περιλαμβανομένων εκείνων που δρουν στο ινδικό κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου μετά την επίθεση στη Βουλή από ενόπλους στις 13 Δεκεμβρίου, για την οποία το Νέο Δελχί επέρριψε τις ευθύνες σε αυτονομιστές από το Κασμίρ. Από την επίθεση αυτή, προκλήθηκε κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, προκαλώντας φόβους ακόμη και για πολεμική εμπλοκή ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις.

«Η κυβέρνησή μου έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι η Ινδία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την τρομοκρατία από την άλλη πλευρά των συνόρων με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Ναραγιανάν στο Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι «το απαραίτητο επίπεδο στρατιωτικής ισχύος και ετοιμότητας θα διατηρηθεί για να αποκρουσθεί οποιαδήποτε επίθεση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή