Συνεχίζεται να κρατείται ο Σεϊχ Ομάρ για την απαγωγή του Ντάνιελ Περλ

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2002 12:44
A- A A+

Για 14 ημέρες παρέτεινε την κράτηση του ισλαμιστή Σεϊχ Ομάρ το δικαστήριο του Καράτσι, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της απαγωγής του δολοφονημένου Αμερικανού δημοσιογράφου της εφημερίδας Wall Street Journal, Ντάνιελ Περλ, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές. Οπως μετέδωσαν ξένα ειδησεγοραφικά πρακτορεία, το δικαστήριο δεν αποφάσισε όπως ανεμένετο την έναρξη της δικαστικής έρευνας για φόνο, αλλά παρέτεινε την περίοδο κράτησης ώστε να δώσει χρόνο στην αστυνομία να συνεχίσει την έρευνά της. Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε κατά την προσαγωγή σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Σεϊχ Ομαρ και δύο ακόμη ανδρών που ενέχονται στην υπόθεση της απαγωγής, του Σεϊχ Αμπϊλ και του Σαλμάν Σακίμπ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έστελναν e-mail σχετικά με την απαγωγή.

Ο Σεϊχ Ομαρ, ο οποίος συνελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου, τελούσε υπό κράτησιν όταν οι πακιστανικές αρχές έλαβαν την βιντεοταινία που πιστοποιούσε την άγρια δολοφονία του Ντάνιελ Πέρλ.

Η Wall Stree Journal, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η κυβέρνηση Μπους προτίθεται να συγκαλέσει ομοσπονδιακό δικαστήριο για την απαγγελία κατηγοριών για την απαγωγή και τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Ωστόσο η εφημερίδα δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με το εάν η Ουάσινγκτον θα ασκήσει πιέσεις στο Καράτσι για να επιτύχει την έκδοση των υπόπτων στις ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση ενώπιον της πακιστανικής δικαιοσύνης, αναφέρεται στο δημοσίευμα όπου διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πακιστάν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στην εφημερίδα ότι είναι πιθανόν η Ουάσινγκτον να προτιμήσει τελικά τη δίκη των δολοφόνων του Περλ στο Πακιστάν, με δεδομένο ότι «η τύχη τους εκεί θα ήταν πολύ χειρότερη εκεί παρά στις ΗΠΑ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή