Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 07:01
A- A A+

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια και παροδικές βροχές ή χιονόνερο, με καταιγίδες μικρής διάρκειας στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Σταδιακά πάντως αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσον όρο στα βόρεια από μείον 15 (-15) έως μείον δύο (-2) βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν επτά (-7) έως πέντε βαθμούς και στην νησιωτική χώρα από μείνο έναν (-1) έως επτά βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν αύριο Πέμπτη, οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και από το βράδυ νότιοι μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την ημέρα, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα για την Αττική και μόνον τις πρωϊνές ώρες είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως τέσσερις βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η ελαχίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαολονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον επτά (-7) έως μείον έναν (-1) βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς