HΠΑ, Ρωσία : Ετοιμες για μαζική μείωση πυρηνικών

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2002 07:53
UPD:07:55
A- A A+

Ετοιμες να υπογράψουν συμφωνία για τη μαζική μείωση των στατηγικών πυρηνικών όπλων τους, ετοιμάζονται να υπογράψουν ΗΠΑ και Ρωσία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους στη Μόσχα την ερχόμενη Ανοιξη, αποκάλυψε χθες το βράδυ ο Ρώσος υπουργός Σεργκέϊ Ιβανώφ.

«Το ερώτημα είναι ποιό πρόκειται να είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας», τόνισε ο υπουργός. «Τασσόμαστε υπέρ μίας μαζικής μείωσης των στρατηγικών πυρηνικών όπλων. Ολα μας υποδεικνύουν πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με εμάς», πρόσθεσε στις δηλώσεις που αναμετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. Ο Τζωρτζ Μπους έχει προτείνει να μειωθεί το αμερικανικό στρατηγικό οπλοστάσιο από τις 6.000 σε 1.700 πυρηνικές κεφαλές, ενώ η Ρωσία έχει αντιπροτείνει τον αριθμό των 1.500 πυρηνικών κεφαλών.

Οι δύο χώρες έχουν συστήσει κοινές ομάδες εργασίες, περιλαμβανομένου και του τομέως των πυρηνικών όπλων, που θα επεξεργασθούν τα κείμενα των συμφωνιών, που αναμένεται να υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Μπους στη Μόσχα, τον ερχόμενο Μάϊο, ή Ιούνιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή