Βελτίωση του καιρού προβλέπουν από σήμερα οι μετεωρολόγοι

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 07:14
UPD:08:28

A- A A+

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ του καιρού από την Δυτική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι. Ομως, θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα τα προβλήματα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Περισσότερα από 500 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ η χρήση αντιολοσθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Απαραίτητη είναι η χρήση τους και στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά τα διόδια Αφιδνών, στην παλιά εθνική Αθηνών-Θηβών, από τη διασταύρωση στα Βίλλια προς Κάζα και Πόρτο Γερμενό, καθώς και από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη, από την Κηφισιά προς τον Αγιο Στέφανο και από τους πρόποδες της Πάρνηθας μέχρι το τελεφερίκ.

Στην Αττική, υπάρχει πιθανότητα μικρής χιονόπτωσης στα βόρεια, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στις περιοχές Δροσιά, Ανοιξη, Κρυονέρι, Γραμματικό, Θρακομακεδόνες, Καπανδρίτι, Βαρυμπόμπη, Διόνυσο, Αγιο Στέφανο, Σταμάτα και Ροδόπολη.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη άνοιξε από χθες, κλειστά όμως παραμένουν τα αεροδρόμια Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, και Κοζάνης. Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίρριο.

Χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν με πλοίο από την Λίμνη Ευβοίας στη Χαλκίδα πέντε ασθενείς, οι οποίοι έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην Πάτρα, χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων, πατέρα και γιου που παρασύρθηκαν από τα νερά του χειμάρρου Διακονιάρη. Για το συγκεκριμένο έργο έχουν γίνει μελέτες που ελέγχονται ως προς την επάρκειά τους, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61 ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιάννης Τσακλίδης, προσθέτοντας ότι το κόστος ξεκίνησε από τα 10 εκατ. δρχ. και έφθασε τα 750 εκατ.

Στο μεταξύ, θετική κατάληξη είχε η «Οδύσσεια» των 116 επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ορεστιάδα-Αθήνα και οι οποίοι παρέμειναν για 18 ώρες εγκλωβισμένοι λόγω χιονοθύελλλας μέσα σε αυτήν, έξω από την κοινότητα Πετράδες Διδυμοτείχου, με τον υδράργυρο να δείχνει μείον 123 βαθμούς και το χιόνι να φθάνει στα δύο μέτρα. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο Διδυμότειχο απ'όπου ορισμένοι από αυτούς προωθήθηκαν στον προορισμό τους, ενώ άλλοι διανυκτέρευσαν στην πόλη με έξοδα του ΟΣΕ.

Χθες το βράδυ, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη και η αμαξοστοιχία η οποία είχε ακινητοποιηθεί 40 χλμ. από την πόλη, λόγω βλάβης στο σύστημα μεταφοράς ενέργειας, αλλά και εξ αιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι επιβάτες, ανάμεσά τους και αρκετοί Ελληνες.

«Θα ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, ενώ ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, Δημήτρης Παπανικολάου έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες του ΟΣΕ.

Προτεινόμενα για εσάς