Θετικός ο Ρώσος πρόεδρος για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στη Γεωργία

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2002 11:16
UPD:11:45

A- A A+

Η παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας «δεν είναι τραγωδία» για τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της συνόδου των ηγετών των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), στην πρωτεύουσα Αλμάτι του Καζακστάν. «Αν είναι δυνατή η αμερικανική παρουσία στα κράτη της Κεντρικής Ασίας, γιατί να μην είναι δυνατή και στη Γεωργία», διερωτήθη ο Πούτιν, τονίζοντας ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να ακολουθεί την πολιτική που θέλει στον τομέα της ασφαλείας και η Ρωσία αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα».

Αντιθέτως, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανώφ είχε δηλώσει προχθές ότι η παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στη Γεωργία θα περιπλέξει την κατάσταση στην περιοχή. «Μια ενδεχόμενη ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών στη Γεωργία θα περιέπλεκε περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση στην περιοχή», είπε ο Ιβανώφ, επισημαίνοντας ότι «αυτή είναι η θέση μας και η Ουάσινγκτον την γνωρίζει καλά».

Οπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στα μέσα της εβδομάδας στην Τιφλίδα για να «συμβουλεύουν» τις γεωργιανές δυνάμεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι μέλη της Αλ-Κάϊντα κρύβονται σε ορεινές περιοχές της Γεωργίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή