Η ελίτ των δισεκατομμυριούχων

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2002 17:44
UPD:20:24

A- A A+

H συνολική περιουσία 497 δισεκατομμυριούχων από 43 χώρες ανέρχεται στα 1,54 τρισεκατομμύρια δολάρια, με πρώτο και ... πλουσιότερο τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, σύμφωνα με το αμερικανό περιοδικό Forbes.

Ο Γκέιτς ωστόσο είναι κατά έξι δισ. δολάρια «φτωχότερος» σε σχέση με την περυσινή «χρυσή» λίστα του Forbes, αφού η περιουσία του υποχώρησε στα 52,8 δισ. δολάρια.

Οπως επισημαίνεται στο περιοδικό, 83 δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, λάμπουν δια της απουσίας τους από τον φετινό κατάλογο. Μεταξύ των «εκθρονισμένων» είναι ο Στιβ Κέιζ της AOL Time Warner και ο Γκάρι Ουίνικ της χρεοκοπημένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Global Crossing.

Σε σύνολο 497 δισεκατομμυριούχων, 243 είναι Αμερικανοί -ενώ στον περυσινό κατάλογο ήταν 272- 121 Ευρωπαίοι και 70 Ασιάτες. Το περιοδικό αναφέρει στους πολύφερνους εργένηδες τον μεγιστάνα του Τύπου και δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον ιδρυτή του αμερικανικού δικτύου CNN Τεντ Τέρνερ, τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν, τον διαφημιστή Ντάνιελ Ζιφ και τον μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Ρίτσαρντ Λι του Χονγκ Κονγκ.

Την 106η θέση της λίστας καταλαμβάνει ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης με 3,4 δισ. δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή