Θέμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Αριστεράς και αναλογικότερος εκλογικός νόμος

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2002 07:08
UPD:12/03/2002 16:05
A- A A+

Κυρίαρχο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας αποτελεί το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς, με υπερψήφιση ενός αναλογικότερου εκλογικού νόμου. Ολο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τάσσονται ανοικτά υπέρ μιας τέτοιας συνεργασίας με χρονικό ορίζοντα το 2005 και την ενδεχόμενη αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Αντιθέτως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Αυγή», δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε τροποποίηση του εκλογικού νόμου, και προειδοποιεί ότι το κόμμα του θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ο κ. Καραμανλής εκτιμά ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, σε αντίθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρέπει να αποκλειστεί. Το τοπίο για την κ. Μπακογιάννη, δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει, καθώς δηλώνει ότι ήδη έχει ενημερώσει τον κ. Καραμανλή, γαι τις αποφάσεις της και απομένει η επισημοποίηση της υποψηφιότητάς της για τον δήμο Αθηναίων, μέσα στον Μάρτιο. Η πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι εφ'όσον εκλεγεί, θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια στον δήμο Αθηναίων.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών (ΚΕΠ), Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά η απάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη, ήταν ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2004.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή