Βομβαρδίζονται θέσεις των Ταλιμπάν στο Α. Αφγανιστάν

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2002 07:56
A- A A+

Βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Β-52 επανέλαβαν σήμερα τις επιθέσεις τους εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν και ανδρών της οργάνωσης Αλ-Κάϊντα στο Ανατολικό Αφγανιστάν μετά από μία ημέρα χερσαίων επιχειρήσεων στις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 100 από αυτούς, ανακοίνωσαν Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Καθώς στα χιονισμένα βουνά βρίσκονται πλέον εκατοντάδες στρατιώτες, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τις συμμάχους χώρες, είναι απολύτως απαραίτητο να ανεφοδιαστούν, είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, Μπράιν Χίλφερτι. «Στέλνουμε με ελικόπτερα καύσιμα, τρόφιμα, πυρομαχικά και άλλα εφόδια. Στις μάχες της Τετάρτης υπολογίζουμε οτι σκοτώσαμε 100 Ταλιμπάν», είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Μπαγκράμ, στα περίχωρα της Καμπούλ.

Ο αμερικανικός στρατός ζήτησε ήδη ενισχύσεις από 300 άνδρες, 17 μαχητικά ελικόπτερα και πολλά αεροσκάφη τύπου A-10 που έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύουν ρουκέτες και βολές μεγάλης ταχύτητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες ομάδες των Ταλιμπάν και της Αλ-Κάϊντα που μετέχουν στις μάχες. Αφγανοί διοικητές είπαν οτι η μάχη εκτυλίσσεται σε ένα μέτωπο μήκους 10 χιλιομέτρων μέχρι την κορυφή των βουνών που φτάνουν τα 3.000 μέτρα γύρω από το χωριό Σάχι Κοτ.

Τουλάχιστον οκτώ Αμερικανοί και επτά Αφγανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις αυτές και περίπου 40 Αμερικανοί και 30 Αφγανοί τραυματίστηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή