Αριέλ Σαρόν : Να αρθεί ο αποκλεισμός του Γιάσερ Αραφάτ

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2002 07:27
A- A A+

Υπέρ της άρσης του αποκλεισμού του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, τάχθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, καθώς όπως είπε, ο Παλαιστίνιος ηγέτης εκπλήρωσε το αίτημα του Ισραήλ για τη σύλληψη των υπόπτων της δολοφονίας του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού Ρεχαβάμ Ζεεβί. Ωστόσο, συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε παλαιστινιακά εδάφη. Τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εισβολής ισραηλινών δυνάμεων τα ξημερώματα στην Καλκίγια της Δυτικής Οχθης. Είχε προηγηθεί επιδρομή στην πόλη Μπέϊτ Χανούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε αντίποινα για τις πολύνεκρες επιθέσεις Παλαιστινίων εξτρεμιστών το Σάββατο στην πόλη Νετάγια και την Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή αεροπορία ισοπέδωσε χθες το αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ στη Γάζα, ενώ επλήγησαν και εγκαταστάσεις της παλαιστινιακής μυστικής αστυνομίας στην Τσαμπαλίγιε.

Την Πέμπτη, αναμένεται στην περιοχή ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το Μεσανατολικό, Αντονι Ζίνι. Πιέσεις προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για εκεχειρία και έναρξη συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, ασκεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία ετοιμάζει σχετική διπλωματική πρωτοβουλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή