Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών. Βαθμιαία όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα νότια, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιο-δυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μηδέν (0) έως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από πέντε έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από εννέα έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών νωρίς το πρωϊ, αλλό γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί μέ γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από εννέα έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί εως πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από πέντε έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή