Κόφι Ανάν : Εκκληση για παύση των εχθροπραξιών στη Μ. Ανατολή

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2002 07:30
UPD:08:29
A- A A+

Εκκληση στους ηγέτες των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων να τερματίσουν τη βία στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμη καιρός να απομακρύνουν τους λαούς τους από την καταστροφή. Ο Κόφι Ανάν, άσκησε σκληρή κριτική στην ισραηλινή πολιτική να τερματιστεί η παράνομη κατοχή, όπως χαρακτηριστικά είπε, των παλαιστινιακών εδαφών και να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών και οι κατεδαφίσεις σπιτιών.

Ταυτοχρόνως όμως, επέκρινε και τους Παλαιστινίους, από τους οποίους ζήτησε να σταματήσουν όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, σε βάρος Ισραηλινών πολιτών.

Αύριο μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αντονι Ζίνι, στον απόηχο των νέων σφοδρότατων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, με 32 νεκρούς Παλαιστινίους.

Ιδιαίτερη σημασία λαμβάνει η ελληνική πρωτοβουλία, με τη μορφή πρότασης πέντε σημείων, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Η πρόταση, θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της Βαρκελώνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή