Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2002 07:01
A- A A+

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από πέντε έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από οκτώ έως 23 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα αργά τη νύχτα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιο-δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις που από το μεσημέρι στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα γίνουν βόρειοι ιυσχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή