Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2002 07:01
A- A A+

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Βορειο-Δυτική Ελλάδα, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημερι. Τα φαινόμενα αυτά, που κατά τόπους θα είναι έντονα έως αργά τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και

τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Αργά το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις Κυκλαδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που αργά την νύχτα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιο-δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις στρεφόμενοι από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από επτά έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από εννέα έως 23 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου, του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους το πρωϊ θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο την ηπειρωτική χώρα και το Βορειο-Δυτικό Αιγαίο βόρειοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πιθανώς στο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα νοτιο-δυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Ηθερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική για σήμερα Παρασκευή αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθεί βροχή και

πιθανώς καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιο-δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιο-δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το βράδυ βορειο-δυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή