Συνεχίζεται η ένταση Ινδίας, Πακιστάν για το Κασμίρ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 08:44
UPD:08:50
A- A A+

Πυρά αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις από το Πακιστάν και την Ινδία στην διαφιλονικούμενη περιοχή των συνόρων στο βόρειο κρατίδιο του Κασμίρ, για πρώτη φορά αφ'ότου το Νέο Δελχί κατηγόρησε ευθέως το Ισλαμαμπάντ ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση στο ινδικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ινδικού στρατού. «Το Πακιστάν συγκεντρώνει δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων και η Ινδία απάντησε με τον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο αρχηγός του στρατού της Ινδίας, στρατηγός Παντμαναμπχάν.

«Δυνάμεις συγκεντρώνονται στην άλλη πλευρά. Εχουν μετακινήσει ορισμένες δυνάμεις, ενώ κάποιες άλλες που έπρεπε να έχουν υποχωρήσει, δεν έχουν φύγει και πέραν αυτού δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω», δήλωσε ο στρατηγός στους δημοσιογράφους. Ερωτηθείς εάν και η Ινδία έχει μετακινήσει δυνάμεις της στα σύνορα, ο στρατηγός δήλωσε : «Αντέδρασα με τον πιο κατάλληλο για μένα τρόπο να δράσω. Είμαστε ένας πολυ αξιόπιστος στρατός. Γνωρίζουμε τη δύναμή μας και γνωρίζουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε ακριβώς το τι θέλουμε να κάνουμε και είμαστε ικανοί να φροντίσουμε για όλα αυτά», τόνισε.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πυρηνικές δυνάμεις έχει οξυνθεί μετά την επίθεση στο ινδικό κοινοβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου, την οποία το Νέο Δελχί απέδωσε στους μουσουλμάνους αυτονομιστές στο Κασμίρ, που διατηρούν τις βάσεις τους στο Πακιστάν, με την ανοχή και τη βοήθεια του Ισλαμαμπάντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή