Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2002 07:01
A- A A+

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Δυτική και τη Βόρειο Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις και πιθανόν πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον δύο (-2) έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από έναν έως 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από δύο έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος αλλά το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιο-ανατολικοί μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές νωρίς το πρωϊ στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία βελτίωση, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από πέντε έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από δύο έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή