Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2002 07:01
A- A A+

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα νησιά του Βορείου, του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. Από αργά το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά αρχικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο από 11 έως 18 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα από πέντε έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειο-ανατολικοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικα για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική για σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ασθενείς που αργά το απόγευμα θα γίνουν νοτιο-ανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν και θα βρέξει κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και αργότερα νοτιο-ανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έξι έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή