Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά του Ναού της Θείας Γέννησης

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2002 07:10
UPD:07:16

A- A A+

ΠΥΡΑ εναντίον του Ναού της Θείας Γέννησης στη Βηθλεέμ, όπου παραμένουν 200 Παλαιστίνιοι μαχητές άνοιξαν πριν από λίγη ώρα ισραηλινές δυνάμεις και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της πόλης, έχει προκληθεί πυρκαγιά.

Την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Δυτική Οχθη ζητά για άλλη μία φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, μετά από αίτημα των αραβικών χωρών, καθώς μαίνεται η βία στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη, κυρίως στις πόλεις Ναμπλούς και Τζενίν.

Διπλωματική αποστολή στη Μέση Ανατολή αρχίζει σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ο οποίος θα επισκεφθεί το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Ισπανία, προτού μεταβεί στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη στα τέλη της εβδομάδας. Ο Κόλιν Πάουελ λίγο πριν αρχίσει την αποστολή του, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Γιάσερ Αραφάτ εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, υποστηρίζει ότι η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων που ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, δεν μπορεί να γίνει βεβιασμένα. Χωρίς να κάνει λόγο για χρονοδιάγραμμα αποχώρησης, ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ, αναφέρει ότι μια δύσκολη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ικανοποιητικά.

Η παλαιστινιακή πλευρά εκφράζει φόβους, ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, μέχρι την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή.

Μάχες στα στενά και έρευνες σε σπίτια έκαναν και χθες στην πόλη Ναμπλούς ισραηλινές δυνάμεις, όπου 12 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους. Πηγές του στρατού κάνουν λόγο για 200 νεκρούς Παλαιστινίους από την έναρξη των επιχειρήσεων, 1.500 τραυματίες και 1.200 συλληφθέντες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή